Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gepocheerde zalm

Aantal personen: 4

Ingrediënten

500 gr krielaardappelen
4 verse zalmfilets
1 dl droge witte wijn
4 laurierblaadjes
4 peperkorrels
50 gr ui
50 gr prei
50 gr bleekselderij
50 gr wortel
8 gr zout
1 dl room
500 gr jonge spinazie

Bereiden

Was de aardappelen, schrap met een mesje de schil eraf, breng
ze aan de kook in weinig water met 5 gr zout en laat ze in
± 20 minuten gaar worden.
Leg de zalm in een ruime, hoge schaal en giet er 1/2 liter
water en de wijn op, zodat de filets net onder staan.
Voeg de laurierblaadjes en de peperkorrels toe.
Snijd de ui, de prei, de bleekselderij en de wortel grof.
Was de groenten en strooi ze over de visfilets.
Voeg 10 gr zout toe en breng de inhoud van de schaal aan de
kook.
Schuim het vocht zodra het kookt af en houd de zalm tegen de
kook aan tot hij bijna gaar is.
Was de spinazie.
Breng een bodempje water met 5 gr zout aan de kook.
Blancheer hierin de spinazie en schep ze met een schuimspaan
uit de pan zodra de kook erover is geweest.
Laat de spinazie uitlekken en schep ze op een schaal.
Leg de zalm op de spinazie.
Zeef de visbouillon, voeg de room toe en laat de bouillon tot
een saus
inkoken.
Giet de aardappelen als ze gaar zijn af en laat ze even zonder
deksel
droog stomen.
Schep ze rondom de zalm en de spinazie.
Zeef de saus en serveer deze apart.

Er bestaat een eenvoudige truc om een gepocheerde zalm extra
kleur te geven: schuif de pan, zodra de zalm gaar is, van het
vuur (of haal de ovenschaal uit de oven) en giet er een scheut
azijn bij. Zo stopt het koken en wordt de roze kleur van de
zalm geaccentueerd. Neem de zalm, als het geheel eenmaal is
afgekoeld, uit het pocheervocht.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

In champagne gegaarde zalm met champagnesaus
Risotto met garnalen en tomaat
Gepocheerde forel met bieslooksaus
Pakketjes van zalmforel met roomkaas
Kabeljauw met schubben van chorizo

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes